Vesti

Članovi Zelene poslaničke grupe razgovarali sa predstavnicima organizacija civilnog društva

jul 25, 2018

Članovi Zelene poslaničke grupe razgovarali sa predstavnicima organizacija civilnog društva

Narodni poslanici, članovi neformalne Zelene poslaničke grupe su, u saradnji sa koordinacionim timom mreže organizacija civilnog društva „Zelena stolica”, održali u Narodnoj skupštini niz neformalnih razgovora sa predstavnicima organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom i unapređenjem životne sredine.

Predstavnici udruženja građana imali su priliku da narodne poslanike upoznaju sa situacijom na lokalnom nivou, gorućim problemima i inicijativama za unapređenje životne sredine. Bilo je reči i o njihovom eventualnom uključivanju i podršci u radu Zelene poslaničke grupe i Odbora za zaštitu životne sredine.

Narodni poslanici upoznali su predstavnike organizacija civilnog društva sa radom Zelene poslaničke grupe, ali i nadležnostima Odbora za zaštitu životne sredine, kao i mehanizmima koji su narodnim poslanicima na raspolaganju.

Sastanku su prisustvovali narodni poslanici i poslanice Dubravka Filipovski, Predrag Jelenković, Nada Lazić, Olena Papuga, Gordana Čomić i Sonja Pavlović, a organizovan je uz podršku programa CSOnnect.

Neformalnu Zelenu poslaničku grupu čine narodni poslanici i poslanice iz različitih stranaka, posvećeni temama zaštite životne sredine i održivog razvoja, koji aktivno rade na promociji i prihvatanju evropskih standarda i normi u ovim oblastima.